3 fordele ved skærmbriller der beskytter mod det blå lys / blue light briller

Da vi alle bruger mere tid foran diverse skærme i disse dage, er det endnu vigtigere at være opmærksom på virkningen af det blå lys. Cirka 6 ud af 10 voksne oplever symptomer på overbelastning af ens øjne efter brug af digitale enheder i mere end 2 timer. Symptomer inkluderer hovedpine, sløret syn og tørre øjne.

Briller, der inkluderer blåt lys-filtreringsteknologi, kan hjælpe med at udligne nogle af symptomerne forbundet med langvarig brug af digitale enheder.

Hvad er skærmbriller / Blue-Light briller?

Skærmbriller eller blå-lys briller har linser, der begrænser eksponeringen for det blå lys.

Det Blå lys kommer fra blandt andet mobiltelefoner, tablets, computere, tv, nogle pærer og solen. Denne særlige bølgelængde af lys har vist sig at kunne skade din nethinde, hvilket kan føre til synshandicap på længere sigt.

 

Skærmbriller mod blåt lys kan reducere risikoen for skade på dit øje og kan forbedre symptomer på computersynssyndrom. Selv hvis du ikke har brug for en recept, bør du overveje et par briller med skærmbriller mod blåt lys fra Beskyt Dit Syn. I disse dage er der meget få mennesker, der ikke bruger mindst et par timer hver dag på at se på digitale skærme.

Her er et par fordele ved at bære blå lys briller:

 

Fordel 1: Lindrer ubehag i øjet med blue light briller

Stort forbrug af digitale enheder kan føre til computersynssyndrom, hvor du overbelaster dine øjne. Briller med blåt lys-filteri kan forbedre dit fokus og reducere belastningen af øjet, hvilket resulterer i, at dine øjne føles mindre trætte og forbedrer produktiviteten. En anden måde at reducere belastningen af øjet er på at sikre, at du tager regelmæssige pauser fra skærmen.

Fordel 2: Sov bedre med blokerende briller

En af de mere overraskende virkninger af eksponering af det blå lys er muligheden for at påvirke ens søvn negativt. Blåt lys har en høj energifrekvens, der kan øge årvågenhed og forsinke kroppens frigivelse af melatonin, hvilket hjælper med at inducere søvn. Generelt skal vi alle undgå at bruge enheder med blåt lys en til to timer før søvn. Skærmbriller der blokerer det blå lys kan reducere påvirkningen af blåt lys, så du kan bruge dine enheder før sengetid og stadig få en god nats søvn. Den bedste mulighed er dog at lægge skærmen ned, inden det er sengetid.

Fordel 3: Blå lys briller kan hjælpe med at reducere sandsynligheden for Aldersrelateret Macula Degeneration (AMD)

AMD er en førende årsag til blindhed. Blå lys blokerende briller kan hjælpe med at undgå eller forsinke denne tilstand ved at forhindre, at blåt lys påvirker dine øjne.

Så for at samle op på hvorfor du skal bruge briller mod blåt lys fra Beskyt Dit Syn

Blue light briller kan reducere effekten af det blå lys og digital overbelastning af øjnene. De kan hjælpe med at lindre ubehaget fra for meget tid foran digitale skærme, forbedre din søvn og reducere sandsynligheden for AMD.