Gør som over 10000 andre danskere | Gratis levering på alle ordre over 249 kr. | 14 dages fortrydelsesret

Tilpas selv dine briller

Du kan nemt justere dine egne briller, så de passer til dig

Nogle gange kan det være nødvendigt at justere sine briller, det kan være de er lidt skæve eller de ikke sidder optimalt. I denne artikel vil vi gå igennem, hvordan du selv kan justere dine Sov Bedre Briller.

Justere næsepuderne

Der er næsten altid næsepuder på brillerne, og de er meget standard når du modtager brillerne. Du skal selv indstille dem til dine præferencer. Nogle gange passer næsepuderne fint, og andre gange passer de ikke så godt. Næsepuderne på dine Sov Bedre Briller er dog nemme at justere, du skal blot tage fat i næsepuderne og bøje dem. Man kan bruge sin tommel- og pegefinger til at tage fat i næsepuderne og bøje dem. Du skal ikke tage fat i selve næstepuderne for at bøje metallet, da du kan risikere at beskadige næsepuderne, men du skal tage fat i metallet for at bøje metallet som næsepuderne sidder på.

Næsepuderne lader dig justere hvor højt på næsen, brillen skal sidde, og kan hjælpe med at justere, hvis du synes brillerne er skæve. Jo længere næsepuderne er fra hinanden, desto længere nede på ansigtet vil brillen blive placeret. Jo kortere afstanden mellem næsepuderne er, jo højere oppe på næsen vil de sidde. Prøv dig frem for at finde ud af, hvad der passer netop dig bedst.

Hvis din brille har en plast næsestøtte kan du ikke justere den. Hvis du føler at brillen bliver for bred over næsen, kan du købe anti-glide næsepuder, som klistres fast på næsestøtten.

Justere brillestængerne bag øret

Ved brillestænger er længden det mest almindelige problem. For nogen er brillestængerne måske for korte, hvor andre synes de er for lange. Du kan justere brillestængerne med varmt vand eller en føntørrer – men vær forsigtig.

Hvis brillestængerne er for lange, vil løsningen være af få enden af brillestangen bøjet ned bag øret. Det du skal gøre, er at varme brillestangen op med en føntørrer på det sted, hvor man ønsker at bøje stangen. Varm jævnt rundt på hele området.

Efter du har varmet brillestangen i ca. 30 sekunder, kan man begynde forsigtigt men bestemt at bøje brillestangen. Det er en fordel af holde brillestangen med begge hænder og placere tommelfingrene på undersiden. Så har du bedre kontrol over brillestangen og det buede stykke. Ofte er man nødt til at varme brillestangen flere gange.

Hvis brillestangen er for kort, skal du ikke bøje den bag øret, men rette den ud. Det er samme princip som beskrevet ovenfor.

Justere vinklen på brillestænger

Efter at have gået noget tid med brillerne, kan brillestængerne begynde at bøje sig udad. Dette er almindelig slitage, som man kan opleve på alle typer briller. Men det er noget, man selv kan rette til.

Hvis det er en metalbrille, har man ikke brug for varme til justere stangen. Hvis begge brillestænger har en lige stor bue ud til hver side. Så kan man helt enkelt justere dette ved hjælp af næsebroen eller vinklen mellem glasset og der hvor brillestangen er fastgjort. Hvis det kun er den ene brillestang, der har fået en bue, justerer du denne i vinklen mellem glasset.

Hvis du har en plastbrille som skal justeres, har du igen brug for føntørren. På samme måde som med metalbriller justerer du enten ved næsebroen eller i vinklen mellem glasset og der hvor brillestangen er fastgjort.